2022-11-16 20:13:06

OBILJEŽEN DAN GRADA

U petak 11. studenog 2022.g. učenici naše škole brojnim aktivnostima obilježili su Dan grada Jastrebarskog. Učenici su došli bez školskih torbi i imali su prilike prisustvovati raznim aktivnostima koje su se održavale na brojnim lokacijama, od učiona, športske dvorane, glazbene škole, dvoranama Centra za kulturu, gradskog muzeja do grkokatoličke crkve i gradske knjižnice.

Povodom uspješno održanog obilježavanja Dana grada Jastrebarskog, zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u uspješnoj realizaciji:

gdinu. Josipu Šoštariću i poduzeću Čazmatrans – za veliki posao prijevoza učenika sa svih lokacija u isto vrijeme gđi. Ivi Barač i Glazbenoj školi Jastrebarsko – za glazbene koncerte koji su poslušali učenici 2. i 3. razreda te 7. razreda gđi. Jeleni Škrabe i Gradskom muzeju Jastrebarsko – za vođenje učenika 3.a kroz Muzej lokalnim obrtima – bačvaru Milivoju Ivi Golubu koji je ugostio učenike 4. razreda plave smjene Gradskoj knjižnici Jastrebarsko – koji su ugostili učenike 4. razreda crvene smjene i 6.f razred gdinu. Goranu Batušiću i DVD Jastrebarsko – na zanimljivom predavanju i pokaznim vježbama vatrogasaca i psa Foxy - za učenike 4. i 6. razreda gđi. Klementini Škrabe i glumcima Kazališta Škrabe na izvedbi predstave 101 Dalmatiner grkokatoličkom župniku Marjanu Jeftimovu na dočeku i obilasku grkokatoličke crkve – za učenike 8. razreda Centru za kulturu Jastrebarsko – na ustupanju Velike dvorane kako bi naši osmaši poslušali zanimljivo predavanje o Domovinskom ratu stožernom naredniku Robertu Mikeu Jurkovcu i nadnaredniku Krunoslavu Damjanoviću – za predavanje o Domovinskom ratu

O ratnim zbivanjima, mobilizaciji i naoružanju govorili su instruktori Središta za međunarodne vojne operacije – stožerni narednik Robert Mike Jurkovac i nadnarednik Krunoslav Damjanović. Predavanje su popratili osobnim fotografijama, a poseban naglasak stavljen je na zbivanja u našemu gradu. Predavanje je održano povodom obilježavanja Dan grada Jastrebarsko koji se obilježava u spomen na 13. studenog 1991. godine, kada je iz našega grada zauvijek otišla Jugoslavenska narodna armija. 

te

Gradu Jastrebarsko – posebno gradonačelniku Zvonimiru Novoselu i zamjenici gradonačelnika Nikolini Ribarić - za financiranje ulaznica za predstavu 101 Dalmatiner za učenike 5. razreda i organiziranju Aleje prvašića kao trajne uspomene za naše najmlađe učenike.

Sadnja stabala javora u sklopu projekta Aleja prvašića održana je u ponedjeljak, 14.11. na prostoru kraj nogometnog igrališta NK Sveta Jana.

Slijedi nekoliko fotografija.


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko