2021-11-14 21:21:00

DABAR JE VIŠE OD NATJECANJA, DABAR JE IZAZOV U PŠ DESINEC!

U online međunarodnom natjecanju Dabar 2021., koje je održano od 8. do 12.studenog 2021. sudjelovalo je 16 učenika 2. i 3. razreda PŠ Desinec.
Projekt Dabar je osmišljeni kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Učenici koji su sudjelovali u natjecanju:

2.razred: Evana Baotić-Bohr, Lucija Julardžija, Noa Kišan, Timon Šeperić, Emily Zahatek i Nika Žunić.
Mentorica učenicima je Snježana Dugić.

3.razred: Adam Blažek, Lana Marija Dugić, Šimun Dujić, Luka Kišan, Martina Madžarević, Dora Pozderac, Teo Sabadi, Mihael Stunja, Helena Vlajčević i Ivana Volarić.
Mentorica učenicima je Ines Vojvodić.

Natjecanje Dabar potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”. Podršku natjecanju daju Hrvatski savez informatičara, Visoko učilište Algebra, CARNET i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Pozivamo sve učenike da se odluče za Dabar izazov u novoj školskoj godini, a ovogodišnjim natjecateljima i njihovim mentoricama čestitamo na sudjelovanju i postignutim uspjesima!


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko