2021-06-13 10:22:07

UČENICI PŠ DESINEC USPJEŠNI U MAT LIGI 2020./2021.

MAT liga je ekipno matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola na nivou Hrvatske. Nastalo je sa željom popularizacije matematike i veće suradnje učenika i mentora u radu te poticanje zajedništva i timskog rada. Ekipa- se sastoji od 2 (ili 4 ) člana iste generacije, a natječu se u 4 kola. Bodovi se zbrajaju i na kraju stvara ukupna rang lista ekipa. Nagrađuju se prve tri ekipe iz svakog razreda.

Ove godine učenici od 2. do 4.razreda OŠ „Ljube Babić“, natjecali su se u parovima. Kako se nastava održavala pod strogim epidemiološkim mjerama, dio natjecanja je održan uživo, a dio online.

Dva para 2. razreda, PŠ Desinec, pohvaljena su i nagrađena za osvojeno 1. i 2. mjesto u skupini:

1. mjesto osvojile su Helena Vlajčević i Martina Madžarević
2. mjesto osvojili su Luka Kišan i Šimun Dujić
Mentorica učenicima je Ines Vojvodić.

1. mjesto u skupini 4.razreda, zauzeli su Toma Jurković i Sara Medvjed iz PŠ Desinec te su pohvaljeni i nagrađeni prigodnom nagradom.
Mentorica učenicima je Željka Vrbanić.

U natjecanju MAT lige sudjelovalo je još 12 parova od 2.do 4.razreda. Učenici su uložili dodatne napore u rješavanju matematičkih zadataka, razvijali ekipni natjecateljski duh, a i postigli su dosta dobre rezultate. To su:

Petar Neralić i Gabrijel Cvetić, 2.r iz Volavja (mentorica Snježana Celić) Mihael Špigelski i Mia Jagodić te Karla Tončić i Elena Kupina iz Svete Jane (mentorice Marija Cvetan i Viktorija Volarić) Benjamin Suljić i Sven Stošić te Eloa Ivančić i Will Šamec, 2.c  (mentorica Svjetlana Miščin) Sven Žuti i Edward Spretnjak, 2.d (mentorica Mirjana Rumiha) Jana Ivančić i Antonio Katovčić, 3.r iz Volavja (mentorica Martina Vojnović) Mihael Stunja i Ivana Volarić, 2.razred iz Desinca (mentorica Ines Vojvodić) Tena Novosel, Ana Žilić, Mihael Blažićko i Sebastian Stepinac, 3.c (mentorica Štefica Bačkonja) Luka Gojšić, Lucija Fabijanić, Leda Preprotić i Gabriela Košćica, 3.r iz Cvetkovića (mentorica Ivana Ciban Pintar)

Čestitke svim učenicima i njihovim mentoricama!

 


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko